Učitavanje događaja

« Сви догађаји

  • Ovaj događaj je prošao.

Горски цар

23. јануар 2015. @ 19:00 - 20:00

Улоге: Љубомир Јевремовић, Срђан Јеротић, Ратко Радовић, Светислав Мијаиловић, Дејан Крстић, Јана Цветковић, Кристина Бутина, Софија Бутина, Савка Благојевић, Стефан Топаловић, Братислав Алексић, Марко Марјановић, Стефан Ивановић, Раденко Протић.

О филму: Горски цар је српски играни филм из 2014. године. Сценарио за филм, режију и снимање су одрадили чланови аматерског позоришта „Кривоторбићи“. У Филму се појављује велики број глумаца аматера, а највећи број њих је са подручја општина Братунац и Љубовија.

Садржај филма: Филм „Горски цар“ посвећен је стогодишњици Првог свјетског рата, на територији општине Љубовија, заснован је на низу истинитих догађаја. Филм заправо представља ратну драму насталу по мотивима истинитог догађаја који се збио у селу Берловине (некада засеок Доње Буковице) у периоду између 25. септембра и 25. новембра 1915. године, у вријеме тројне инвазије централних сила на Србију, у другој години Великог рата.

По среди је причао херојском отпору не тако моћне колико поносне Соколске бригаде сачињене од трећепозиваца и регрута из села из околине Љубовије, о повлачењу њених остатака ка Ваљеву и Косову, и упоредо прича о судбини младог војника – регрута који одбија наредбу да се повуче са остатком трупа, већ остаје у своме крају да да се бори као војник одметник од окупатора декларисан као „комита“.

То је и истинита љубавна прича о несрећној вези Милоја Јевремовића и Јелене Миловановић, Драгиње Миловановић и Добросава Јеротића, Кристине Миловановић и Живојина Топаловића.

Details

Датум:
23. јануар 2015.
Time:
19:00 - 20:00
Категорија догађаја:

Организатор

Центар за културу Семберије
Телефон:
055 204 202
E-пошта:
Веб страница:
www.semberija.com

Мјесто

Велика сала
Патријарха Павла 1, Бијељина, Република Српска 76300 Bosna i Hercegovina
+ Google mapa
Телефон:
055 204 202
Објављено у