Представа „ВИРУС“ у извођењу студената глуме Академије драмских умјетности Тузла

У уторак, 07.02.2023. године у 19:00 часова погледајте представу „ВИРУС“ у извођењу студената глуме Академије драмских умјетности Тузла.

Улаз је слободан!

Свједоци смо да се у последниих неколико година много говори о вирусима медицинско-биолошког карактера,али мислимо да неки много јачи вирус изједа људе изнутра,а то је неразумијевање,предрасуде,недостатак емпатије… Зато смо као студенти одлучили да овај проблем представимо што већем броју публике.

„Вирус“ писца Синише Ковачевића је заправо једна велика порука младима, једна велика порука породици као језгру из кога сви ми полазимо. У питању је комад који се бави судбином двадесетпетогодишњег рокера који је веома популаран и славан у послу којим се бави. Међутим, његов живот се мења након саобраћајне несреће његовог друга када се анализом крви установи да је баш он носилац ХИВ вируса.

И као што то обично бива, уместо подршке и разумевања које му треба упутити и показати, његови најближи га одбацују, те он сам наилази на зид предрасуда, страхова и фрустрација чији је основни узрок неиформисаност и незнање о овој болести. Представа указује на то да болестан не смије да значи и одбачен, јер човјек када се осјети напуштеним биолошки се претвара у звјер, покушава да се бори против других људи због којих је приморан да се сам носи са свим што га чека.

У представи играју студенти треће године глуме Академије драмских Умјетности Тузла:

Никола Ристић, Франко Брало, Зерина Мујкић, Амер Јавораш, Јелена Крстић, Хена Трутовић, Сунчица Струкар.

Ментор: Јасмина Челебић Тановић