Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA 2019

27. септембра 2019. @ 18:00 - 23:00

Evropska noć istraživača, uz slogan „LET’S STEAM! Stvarajmo nove prilike!“ ponovo stiže u Bosnu i Hercegovinu 27. septembra 2019 u 17:00 sati. Ovo je osma godina festivala nauke i istraživanja, koja se obilježava u preko 350 gradova širom Evrope.

Evropska noć istraživača je događaj koji se održava širom Evrope pod inicijativom Evropske komisije od 2005. godine kao dio Horizont 2020 programa, koji okuplja veliki broj posjetilaca i istraživača jednom godišnje, posljednjeg petka u septembru.

Stvaralački tim vrijedno radi kako bi posjetiteljima širom Bosne i Hercegovine ponudio bogate zabavne sadržaje. Cilj je podstaknuti maštu različitim interaktivnim eksperimentima, prezentacijama, kvizovima, projekcijama i zabavnim igrama za sve uzraste, te predstaviti naučna dostignuća i inovacije.

Od ove godine veliki broj građana moći će se pridružiti u devet bh. gradova – Banjaluci, Bijeljini, Brčkom, Goraždu, Konjicu, Mostaru, Sarajevu, Tuzli i Trebinju. Dođite i pridružite se društvu od preko milion radoznalih ljudi koji istovremeno u jednoj noći slave nauku širom Evrope.

Детаљи

Датум:
27. септембра 2019.
Време:
18:00 - 23:00
Догађај Category:

Место

Centar za kulturu „Semberija“
Bijeljina, Bosna i Hercegovina + Google Map