Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Humanitarna akcija “Bioskop iz bloka“ – projekcija filma “Gde cveta limun žut“

19 марта @ 19:00 - 21:30

5КМ
Saopštenje Humanitarne organizacije prenosimo u cjelosti:

„Mnogo je sudbonosnih datuma ostalo u sećanju srpskoga naroda. Neki od njih su nam ostali na ponos i večnu zahvalnost našim precima, dok su nam, nažalost, neki drugi trajno urezali bolno sećanje na tragične i teške trenutke kojih je u srpskoj istoriji bilo zaista mnogo.

Ipak, nevezano da li ti datumi u nama bude ponos ili tugu, svi oni predstavljaju temelj na kojem gradimo i negujemo našu kulturu sećanja. Zato je danas, u trenucima moralne i društvene erozije, u vremenu u kojem više nego ikad ponavljamo sebi da nema nade da se nešto promeni nabolje, bitno, da na jedan ozbiljan i odgovoran način shvatimo značaj obeležavanja bitnih datuma.

Imajući u vidu da Humanitarna organizacija Srbi za Srbe već skoro šesnaest godina promoviše aktivan način borbe za svetliju i bolju budućnost našeg naroda, pre svega kroz pomoć najugroženijim višečlanim porodicama, odlučili smo da i ove godine nastavimo da dajemo svoj doprinos u negovanju kulture sećanja i time obeležimo tri važne godišnjice:
– Dvadeset šest godina od NATO bombardovanja Republike Srpske
– Sedamnaest godina od Martovskog pogroma srpskog i nealbanskog –
stanovništa sa Kosova i Metohije
– Dvadeset dve godine od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju

Odlučili smo da godišnjice nastavimo da obeležavamo kroz humanitarnu akciju Bioskop iz bloka na kojoj će se ove godine prikazivati film – „Gde cveta limun žut“. Posebnu zahvalnost dugujemo producentskoj kući Košutnjak filma koja je ustupila film na besplatno korišćenje.

„Gde cveta limun žut“ srpski je dokumentarni film o jednoj od najvećih tragedija srpskog naroda – povlačenju na ostrvo Krf za vreme Prvog svetskog rata. Ovo povlačenje poznato je kao Albanska golgota.

Sva prikupljena sredstva biće iskorištena za pomoć ugroženim porodicama u Republici Srpskoj.“

Film „Gde cveta limun žut“ u Bijeljini će biti prikazan u petak, 19. marta od 19.00 časova u Centru za kulturu. Cijela ulaznice je 5 KM.

Детаљи

Датум:
19 марта
Време:
19:00 - 21:30
Цена:
5КМ
Догађај Category: