Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Onomatobleja Show

9 фебруара @ 20:00 - 23:00

Jeste li spremni za Onomatobleja Show?

Riječ je o satiričnoj predstavi sezone – Onomatobleja Show, koja nakon uspješnih gostovanja u Mostaru, Sarajevu, Banja Luci, Bihaću, Konjicu, Prozoru – Rami, Ljubinju, Jablanici, Stocu, Trebinju, Čapljini, Zenici, Fojnici, Ljubuškom, Prnjavoru, Prijedoru, Sanskom Mostu, Gradišci, Maglaju, Velikoj Kladuši, Travniku, Goraždu …. stiže u Bijeljinu.

Dobro poznata ekipa satiričara iz Mostara pod nazivom Onomatobleja, posvetila je svoju novu predstavu pojavi koja je itekako prisutna u našem društvu – predrasudama i stereoptipima.

Kroz oštru satiru i živopisne likove Onomatoblejin trio – Nikola Rončević, Luka Marijanović i Omer Hodžić želi ukazati na besmisao stereotipizacije, ali i njene opasnosti za zdrav razum.

„Posmatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti – tako nastaje humor Onomatobleje. Predstava sadrži elemente stand-up komedije, skečeve, imamo čak i rap-battle. Odlučili smo da napokon riješimo pitanje ko je počeo rat, ko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatili smo da je najbolji mogući način rap-battle“ – objasnili su autori Onomatobleja Showa.

Nikola, Luka i Omer u predstavi igraju lepezu živopisnih likova, čija su imena: Random Lovac, Zdena Pičeta, Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali.

Turneja „Onomatobleja Show“ obuhvaća čak 35 gradova u BiH, među kojima je i Bijeljina.

Dođite na naš show u Centar za kulturu Semberija, u nedjelju, 09.02.2020. u 20:00 sati.

Ulaz je besplatan!

Детаљи

Датум:
9 фебруара
Време:
20:00 - 23:00
Догађај Category:

Место

Velika sala Centra za kulturu