Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Predstava „Žensko srce u šinjelu“

20. новембра 2019. @ 20:00 - 21:30

10КМ

Predstava „Žensko srce u šinjelu“, koja govori o heroinama iz Prvog svetskog rata, u režiji Mirjane Karanović biće održana 20. novembra 2019. godine u Centru za kulturu „Semberija“ Bijeljina sa početkom u 20:00 časova.

Predstava govori o životima tri najveće srpske heroine – Milunki Savić, najodlikovanijoj ženi u istoriji ratovanja, Flori Sends, jedinoj Britanki sa činom kapetana u srpskoj vojsci i najznačajnijoj slikarki sa početka 20.vijeka Nadeždi Petrović koja je napustila lagodan život Pariza i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu u Prvom svjetskom ratu.

O aktuelnosti predstave najbolje govori podatak da je u proteklom periodu organizovan veliki broj manifestacija koje obilježavaju 100 godina od potpisivanja primirja u Prvom svjetskom ratu.

Predstava ima veliki istorijski i edukativni značaj, a od strane kritike je proglašena za jednu od najboljih predstava na temu Prvog svjetskog rata koje su napravljene u poslednjih 10 godina. Ono što posebno treba istaći da u predstavi ima i elemenata komedije koji su savršeno uklopljeni u duh Srbije početkom 20. vijeka.

U predstavi glume poznate pozorišne i filmske glumice iz Beograda Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović, a režiser predstave je legendarna jugoslovenska i srpska glumica Mirjana Karanović.

 

Детаљи

Датум:
20. новембра 2019.
Време:
20:00 - 21:30
Цена:
10КМ
Догађај Category:

Организатор

Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina

Место

Velika sala Centra za kulturu