ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ

Игор Бешлић, в.д. директора Центра за културу „Семберија“,  истакао је да му је посебна част и задовољство што Бијељина има прилику да угости стручњака као што је др Бранимир Несторовић.

Наиме, др Бранимир Несторовић вечерас је одржао предавање о другачијим методама лијечења карцинома и тешких обољења.

Несторовић је истакао да је срж предавања да људи схвате да нешто није у реду са лијечењем пацијената и да свјетске препоруке имају много шупљина. Kао класично образован доктор, дуго година је радио како је писало у књигама, међутим, у моменту када се његов отац разболио од карцинома, схватио је да у књигама не пише довољно.

„Почео да се бавим изучавањем другачијих начина лијечење из разних разлога, да бих знао шта да радим ако се разболим или се разболи неко из моје фамилије. На моје изненађење, као и увек, кад загребеш испод површине, има јако пуно тога што може да уради свако за себе. Наравно, више у превенцији и у неким почетним стадијумима. Узнапредовали облици су тешки за лечење, зато што је то врло интелигентна болест, болест која се прилагођава нашем организму, чак и користи наше ћелије против нас“, каже Несторовић.

Након што је одржао неколико предавања и написао књигу, „одговори“ су почели сами да извиру, у смислу, шта је од свега тога најкорисније, а да је доступно људима.

„Та терапија се не коси нимало са класичном медицинском терапијом и нешто од тога је баш екстремно једноставно, нешто је мало компликованије (као што је лечење таласима, фреквенцијама, лечење светлошћу). У суштини, ради се о прилично погрешном схватању болести, карционом се схвата као генетска болест са нагомилавањем великог броја мутација током времена, што није уопште случај, него је он класична метаболичка болест, као и све остале болести. То је метаболичка болест због погрешне исхране и погрешног начина живота, свих отрова око нас“, истиче др Несторовић.

Он тврди да нема никакве методе, него је поента да се сузбије све што изазива карцином, а то је гојазност, не кретање, дуван, лоше навике и све што радимо против свог организма, као што је стрес који у потпуности уништава имуни систем.

Док је био млађи, др Несторовић је истраживао због чега „свјетска елита“ не умире од карцинома, те је дошао до фасцинантних података – наиме, око 4% људи оболи од карцинома, док је код „свјетске елите“ стопа обољења 0%.

„Чланови краљевских породица, милијардери – не умиру од рака. Сви су остали здрави и сад кад је била пандемија, ниједан предсједник Владе, ниједан министар, ниједан краљ, ниједна значајна личност није умрла, занимљиво, умирала је углавном сиротиња“, каже др Несторовић.

Говорећи о прочитаним дјелима који се односе на карцином, Несторовић каже да је претпрошле године објављен језив рад из којег се може утврдити да нема неког великог напретка у начину лијечења карцинома. Наиме, смртност је практично идентична као 1950,  па чак и као 1930. године. Закључак је да садашњи начин није довољан.

„Постоји један феномен о коме се јако мало прича, а то је да са моментом започињања хемотерапије настају метастазе, просто, туморске ћелије беже од лека и то беже у нека врло незгодна места, у кости и централни нервни систем, где практично цитостатици не доспевају. Пацијенти кад умиру, они умиру од метастаза, ретко кад умиру од примарног тумора“, објашњава др Несторовић.

Доктор Несторовић даје савјете и те прегледе не наплаћује, јер, како каже, не лијечи те људе, али их савјетује шта да раде и никад не препоручује да прекину класичну терапију.

Грешка коју замјера љекарима јесте да на прво питање које обично пацијенти поставе докторима (шта да једу), већина љекара каже да то нема везе, а то је, сматра Несторовић, страховито погрешно, јер се тумор храни шећером и угљеним хидратима.

„Слажем се да је фармацеутска индустрија претерала у сваком погледу, зато што испада да не постоји ништа друго осим лекова, што је потпуно нетачно. Већина биљака има изванредно дејство и постоји рецепт који ја често препоручујем. То није мој рецепт, то је рецепт чувене аустријске траварке. Рецимо, ту се налази корен коприве, корен боквице, цвет невена, цвет хајдучке траве. Ја сам то давао људима и прилично су добри резултати, не знам да ли може да се излечи, али ако ви некоме продужите за пет година или нема метастазе или има бољи квалитет живота – то је нешто“, каже Несторовић.

Он је објаснио да хемотерапија има много нежељених ефеката, јер убија ћелије приликом чега се губи оно што тумор држи под контролом, а то је имуни систем.

„Ови богаташи користе имунотерапију, али то су велике своте новца, то је милион долара па навише, они се не лече као сиротиња. Али постоји више медицина – медицина за богате, медицина о којој се уопште не прича, за врло богате“, закључио је Несторовић.

Портал „Дешавања у Бијељини“